Kurs Restorative Yoga & Compassion

4-dagars kurs 23-24/10 samt 20-21/11 kl 9-16

Under hösten håller Maria & Susanne en kurs i Restorative yoga med inslag av enkel teori och konkreta övningar baserade på compassionfokuserad psykologi.

Kursen riktar sig till alla som vill få igång en kontinuerlig restorativepraktik och till yogalärare som önskar inkludera RestorativeYoga i sin undervisning. Du kommer få konkreta verktyg för att träna närvaro, självmedkänsla/compassion och återhämtning i vardagen.
 Kursen fokuserar på egen praktik, för att du ska få en kroppslig förståelse av återhämtning och aktivering av trygghetssystemet. Vi använder oss av boken ”Vila i Dig själv”, som ingår i kursavgiften. Deltagarna får göra vissa övningar mellan kurstillfällena. I boken finns tydliga illustrationer och konkreta restorativeövningar för stöd i den egna praktiken. Du får även lära dig sekvensering.

Compassion eller medkänsla är ett förhållningssätt till livet där vi tränar på att möta oss själva med lite mer värme och förståelse, speciellt när vi har det svårt och kanske tenderar att fastna i självkritik. För att göra det behöver vi ha mod och styrka att vara närvarande och möta det som händer, här och nu, i stället för att fastna i oro och rädslor.
Restorative är en stillsam praktik där vi stöttar kroppen till djupavslappning med hjälp av kuddar och filtar, och därmed ger förutsättning för återhämtning och återuppbyggnad.

Restorative yoga och compassion kompletterar varandra och genom att kombinera dessa två – insida och utsida, sinne och kropp – kan vi grunda oss själva och komma mer i kontakt med vår inre styrka och trygghet.
Compassion och restorative yoga har testats i olika former, speciellt med fokus på stressrelaterad problematik, med goda resultat. Maria & Sussie kombinerar dessa två vilket ger bra förutsättningar för djup återhämtning och vila i kombination med ett varsamt skifte i hur du bemöter dig själv.

Pris: 4990 kr inkl kursmaterial boken ”Vila i dig själv”

Efter utbildningen/kursen erhåller du ett diplom.
Kursen är öppen för alla, ingen tidigare erfarenhet krävs. Kursen ges på svenska.

Boka här

Om du har medtag gärna egen matta, filt ,vattenflaska , penna och papper.
Kom i tid vi låser när vi börjar.
Det finns flera lunchställen inom 5-10 min promenad.

Anmälan är bindande men ej personlig. Faktura skickas och ska betalas i tid.

 

Om kursledarna:

Maria Elmfeldt Öhrskog och Susanne Engren är aktuella med boken ” Vila i dig själv” som bygger på kombinationen compassionfokuserad psykologi och praktisk återhämtning med fokus på Restorative yoga.
För mer info och inspiration, se insta: @compassionyogasthlm

Maria är leg psykolog (KBT), psykoterapeut och specialist inom klinisk psykologi och jobbar med fokus på compassionfokuserad terapi (CFT). Hon är också yogalärare och undervisar i yin- och restorative yoga.
Susanne är ekonom och yogalärare och undervisar främst i hatha, restorative yoga och Soma Move. Hon är RYT 500 + 350 h advanced level 2 YT, Brahmani Yoga. Är även diplomerad Skogsbadsguide. Hon håller årligen retreats med inriktning mot återhämtning.
Både Maria & Susanne är några av få svenska yogalärare som är utbildade och certifierade av restorativepionjären Judith Hanson Lasater.
https://www.restorativeyogateachers.com

Hur hitta hit:
Boende: för er som kommer utifrån rekommenderas boende på Best Western i Åkersberga, alt boende i Stockholm och Roslagsbanan till Åkersberga station (ca 25 min)

Varmt välkommen!