Våra klasser

Vinyasa  En dynamisk yogaform där vi flödar i positionerna (vinyasa betyder just flöde) . Medveten andning i kombination med flöden stärker och bygger upp kroppen. En mer fysisk yogaform. Alla kan delta utifrån sin egen förmåga.

Hatha yoga Hathayoga är en mjuk men fysisk yoga där du står lite längre i positionerna. Vi jobbar med andning, dynamiska övningar och avslappning. Hathayoga har inga fasta serier utan läraren sätter själv ihop ett program med variation som passar varje klass. Passen varvas med dynamiska övningar, avslappning och mjuk stretch som passar alla. Passar nybörjare som erfaren yogi.

Hatha flow Hatha klass med flödande rörelser och positionerna hålls inte kvar lika länge. Passar nybörjare som erfaren yogi

Yogaflow  en klass där man i rörelse flow , flödar igenom olika positioner. Här får du jobba med andning, rörelse och bygga både styrka, balans och öka din flexibilitet. Ett härligt energigivande pass som alla kan delta på. Basen är hathayoga

Yinyoga Vi försöker inte sträva efter att komma till någon perfekt slutposition i yinyogan. Var och en utgår från sin unika kropp, stannar i den position som känns rätt för just dig. Ställningarna görs sittande eller liggande och vi stannar kvar i ställningen i 3-5 minuter. I yinyogan fokuseras det på bindväven (fascian). I yinyogan stretchar och/eller drar vi inte. Ofta kan olika känslor och tankar komma upp under ett yinyoga pass. Vi välkomnar då dem, omfamnar dem och undersöker dem, med stöd och hjälp från andningen som under hela passet finns med oss som stöd. Yinyogan är speciellt lämpad för dem som känner sig stela och för dem som är i behov av en härlig avslappning då meditativa inslag ingår. Passar nybörjare som erfaren yogi.

Medicinsk yoga, rygg nacke axlar Ett mjukt inkännande pass med andningen i fokus. Här jobbar du mjukt efter kroppens egna begränsningar/ förutsättningar. Passar även dig som behöver sitta på stol. Mjuka övningar för att öka flöde och rörlighet längs ryggen. Avslutas med meditation. Ett pass som passar alla.

Restorative yoga Restorative yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga där kroppen stöttas av props (kuddar, filtar mm) för djup avspänning. Den långa stunden i varje position är lugnande och läkande för nerv- och energisystem. Klassen avslutas med en guidning i Yoga Nidra, även kallad yogisk sömn. Ett av målen med Yoga Nidra är att försätta kroppen i sömn men att hålla sinnet uppmärksamt för total stillhet och skärpa. Sänker stressnivåerna i kroppen m.m) Mjuk klass som passar alla.

Kundaliniyoga Kundaliniyoga är en av de äldsta yogaformerna och enkel att utöva efter var och ens förmåga. Det spelar ingen roll om du är otränad, stel eller överviktig. Det är inte hur vig du är, utan din förmåga att börja lyssna på din kropp, hur det känns, som är grunden i yoga. Ett yogapass innehåller alltid yogaövningar, avslappning och meditation. Vi gör sköna yogapass för balans i kropp, sinne och själ. Ett pass som passar alla.

MediYoga Lugn och inkännande yoga där var och en arbetar utifrån sin egen kropps förmåga och dagsform. Varje pass innehåller fysiska övningar som kombineras med andnings och koncentrationsövningar. Passen avslutas alltid med avslappning och meditation. Passar dig som vill få en mjukare och smidigare kropp, hitta verktyg till att varva ner, blicka inåt, känna harmoni och andas.  Även för dig som behöver sitta på en stol.