YOGABOLAGET KIDS

Barnyogautbildning med terapeutiskt inriktning 

med Cecilia Hedström Årets barnyogalärare 2017

 

VARFÖR BARNYOGA?

I yogan får barnen utrymme att leka , vara kreativa, lära känna sig själva, varandra och livet i nya former. Syftet med barnyogan är att öka barnets välbefinnande och stärka självkänslan samt deras medvetenhet om kroppen. Barn utsätts för stress i olika former, yogan möjliggör för barn att hitta till ett lugn. Barnyoga skiljer sig från många andra aktiviteter eftersom den inte innehåller inslag av prestation utan skapar ett utrymme för barnen att vara.

Grundkurs  ( längre ner på sidan fördjupningskurser)

Utbildningen riktar sig till alla som har barn runt sig. För dig som redan är yogalärare eller arbetar med barn likväl dig som är förälder. Här får du prova enkla roliga yogasagor och övningar som du sedan får med dig hem. Sagorna är inspirerade av vår miljö runtomkring , djur, natur och fantasi. Du får enkla verktyg för att kunna yoga med barn hemma eller på skola, förskola mm. Balans, motorik, koordination, andning, mantran, rytmik, yogasagor och meditationer. Här får du grunderna i att kunna lära ut barnyoga. Vi går igenom syftet med barnyoga, rollen som lärare, lättare yoga anatomi, andningen, yogaövningar och sagor, meditationer med och utan musik och avslappning. Hur du bygger upp och lägger upp ett yoga pass med barn och mycket mer.

Utbildningen ger dig möjlighet att jobba med barn från ca 3 år upp till tonåren (basen i tonårsyoga mer ingående på den i fördjupningen), även hur du bemöter barn m handikapp

Ord pris Grundkurs 4200 kr , early bird 1200kr rabatt

Skolor mm har 1000kr rabatt per person vid anmälan av minst tre lärare till samma kurs.

Nästa tillfälle på Yogabolaget 

15-16/2 2020 erbjudande 3000kr på denna utbildning

22-23/8 early bird tom 1/6

30-31/5  Malmö på YogaKendra anmäl på www.yogakendra.se 

 

ANMÄL DIG HÄR

Bindande anmälan men ej personlig. Avgiften faktureras och skall vara betald innan kurs.

Fördjupningskurs Mantra rytmik och meditation

Inga förkunskaper krävs. Denna kurs är lika användbar i vuxen klasser som barnklasser.

Här får du en dag där du fördjupar dig i meditation och mantran. Meditation behöver inte vara tyst och stilla utan kan vara i rörelse, andning el mantra/mantrasång. Vi använder ljud och vibrationer. Det finns många olika tekniker. Här får du lära dig ett par och hur du använder dem i barngrupper. Vi går igenom de fantastiska effekterna av att meditera med barn. Vibrationens betydelse i kroppen och effekterna av den. Pranayama andningstekniker och effekter av dem

En dag full med energi och glädje men även stillhet och återhämtning. Magiska verktyg att förmedla till barn i olika åldrar. Musiken vi använder får du i en spellista på spotify. Ett kompendium ingår. Frukt och fika ingår.

Pris 2300kr inkl moms och material
Early bird rabatt 500kr( ska betalas i tid för att gälla)

Nästa tillfälle kommer inom kort

ANMÄL DIG HÄR

Bindande anmälan men ej personlig. Avgiften faktureras och skall vara betald innan kurs.

Fördjupningskurs Barnyoga

Krav Grundkurs i barnyoga för Cecilia el liknande utbildning

Här fördjupar vi oss i den terapeutiska yogan. Att använda yogan terapeutisk med barn för tex ont i magen, ont i huvudet. Vad händer i kroppen när vi yogan, vilka effekter ger de olika positionerna. Meditationer och övningar för att balansera kroppen. Chakrasystemet och barns utveckling. Vi utforskar och lär oss förstå vårt energisystem och hur vi med enkla medel kan lösa blockeringar med hjälp av yoga och andning. Stress hos barn och unga , hur påverkar det.
Hur når vi barn med olika handikapp och hur kan yogan hjälpa dem.
Mer om Yoga med tonåringar från 13 år och uppåt. Vad händer som tonåring och hur kan yogan stötta.

Pris 4200 kr inkl moms och material
Early bird rabatt 700kr (ska betalas i tid för att gälla)

Nästa tillfälle, 22-23 februari 2020    Early bird tom 15/1 2020  

29-30/8 2020  early bird tom 1/6

 

ANMÄL DIG HÄR

Bindande anmälan men ej personlig. Avgiften faktureras och skall vara betald innan kurs.

Om Läraren

Cecilia Har flera ubildningar inom barnyoga bla Mediyogas terapeutiska utbildning. Hon har jobbat med barn i olika åldrar i många år. I februari 2017 tog hon emot priset som Årets insats för barn och unga samt var även nominerad till Årets yogalärare. Cecilia brinner för att få ut yogan till barn.

Cecilia är utbildad i Mediyoga terapeut 200 h, Kundaliniyoga 200h, Yinyoga 100h, Barnyogautbildningar 100 h, övriga yogautbildningar 100h. Utbildad kranisakral terapeut , chakraflödesmassör samt har en bakgrund inom vården..

Frågor om utbildningen, kontakta Cecilia på 070-7458123 eller på cecilia@yogabolaget.se