Yinyoga med Sofie Ringsten

Yin Yoga och de tre skatterna   Söndag 16/2 kl 10-13

 

Skapa näring från djupet och förståelse för din hälsa genom kinesisk medicin

I kinesisk medicinsk teori finns det tre saker som är viktiga för att upprätthålla människors liv och hälsa. Jing, Qi och Shen. Dessa kallas de tre skatterna, och var och en av skatterna bidrar till balans och harmoni, samt allmänna hälsan och välbefinnandet.

Jing är den energi vi föds med. Essensen vi ärver vi från våra föräldrar som lagras i våra njurar. Jing är grunden för tillväxt, utveckling och reproduktion.

Qi är den vitala energin och livskraften i kroppen. Energin som skapas från luften vi andas, maten vi äter och vätskan vi dricker. Olika former av näring som omvandlas och transformeras till Qi och blod, som transporteras ut i kroppen.

Shen är vår själ, som enligt kinesisk medicinsk teori bor i hjärtat. För att vår själ ska må bra behöver vårt hjärta vara en harmonisk plats att vila i.

I den här klassen utforskar vi de tre skatterna genom yin yogans praktik. Med hjälp av långt hållna positioner fokuserar vi på njurarnas, leverns och hjärtats organ och meridiansystem. De tre organsystemen som berör Jing, Qi och Shen. Vi berör konceptet med de tre skatterna och hur de förhåller sig till yin yoga.

Öppen för alla nivåer.

Pris 550 kr

Årskort och terminskort har 100 kr rabatt

ANMÄL DIG HÄR

Bindande men ej personlig anmälan.

Om Sofie Ringsten

För detta polis. Yogalärare specialiserad i Kinesisk medicin. Utbildar yogalärare i yin yoga. Grundare av YYFA – Yin Yoga for Athletes samt SUP Yoga pro (yoga på stand up paddleboard). Surfare, trail löpare, mamma och ocean devotee. Lever för att inspirera och dela yin yoga och sup yoga runtom i världen. www.thefluidathlete.com

Varmt välkommen!