Yogabolaget logotype
 
 


YOGABOLAGET KIDS

BARNYOGAUTBILDNING MED TERAPEUTISK INRIKTNING   med  Cecilia Hedström Årets barnyogalärare 2017

 

VARFÖR BARNYOGA!!!

I yogan får barnen utrymme att leka , vara kreativa, lära känna sig själva, varandra och livet i nya former. Syftet med barnyogan är att öka barnets välbefinnande och stärka självkänslan samt deras medvetenhet om kroppen. Barn utsätts för stress i olika former, yogan möjliggör för barn att hitta till ett lugn. Barnyoga skiljer sig från många andra aktiviteter eftersom den inte innehåller inslag av prestation utan skapar ett utrymme för barnen att vara.

 

Grundkurs ( längre ner på sidan fördjupningskurser)

Utbildningen riktar sig till alla som har barn runt sig. För dig som redan är yogalärare eller arbetar med barn likväl dig som är förälder.

Här får du prova enkla roliga yogasagor och övningar som du sedan får med dig hem.Sagorna är inspirerade av vår miljö runtomkring,djur, natur och fantasi.

Du får enkla verktyg för att kunna yoga med barn hemma eller på skola , förskola mm. Balans , motorik, koordination, andning, mantran, rytmik, yogasagor och meditationer. Här får du grunderna i att kunna lära ut barnyoga.

Vi går igenom syftet med barnyoga, rollen som lärare, lättare yoga anatomi, andningen, yogaövningar och sagor, meditationer med och utan musik och avslappning. Hur du bygger upp och lägger upp ett yoga pass med barn och mycket mer.

Utbildningen ger dig möjlighet att jobba med barn från ca 3 år upp till tonåren (basen i tonårsyoga mer ingående på den i fördjupningen) , även hur du bemöter barn m handikapp.

För att få diplom och godkänd utbildning krävs en enklare hemuppgift.

Avgift 4200kr inkl moms och material.  Skolor mm har 1000kr rabatt per person vid anmälan av minst tre lärare till samma kurs.

Early bird 700 kr rabatt   (obs ska betalas i tid för att gälla)

 

Nästa datum

19-20/1 2019 Early bird tom 1/12

27-28/4 2019  Early bird tom 1/3

ANMÄL DIG HÄR

Bindande anmäl men ej personlig. Avgiften faktureras och skall vara betald innan kurs.

 

Fördjupningskurser i barnyoga/ yoga

 

Mantra rytmik och meditation 

Inga förkunskaper krävs. Denna kurs är lika användbar i vuxen klasser som barnklasser.

Här får du två dagar där du fördjupar dig i meditation och mantran. Meditation behöver inte vara tyst och stilla utan kan vara i rörelse, andning el mantra/mantrasång. Vi använder ljud och vibrationer.  Det finns många olika tekniker. Här får du lära dig ett par och hur du använder dem i barngrupper. Vi går igenom de fantastiska effekterna av att meditera med barn. Vibrationens betydelse i kroppen och effekterna av den. Pranayama andningstekniker och effekter av dem

En helg full med energi och glädje men även stillhet och återhämtning. Magiska verktyg att förmedla till barn i olika åldrar. Musiken vi använder får du i en spellista på spotify. Ett kompendium ingår. Frukt och fika båda dagarna

Pris 4200 kr inkl moms och material

Early bird rabatt 700kr

Nästa tillfälle

23-24/2 2019  early bird tom 1/12

ANMÄL DIG HÄR


Bindande anmäl men ej personlig. Avgiften faktureras och skall vara betald innan kurs.Fördjupningskurs barnyoga

nästa datum  16-17/2 2019  kl 10-16 early bird tom 1/12

Krav Grundkurs i barnyoga för Cecilia el liknande utbildning

Här fördjupar vi oss i den terapeutiska yogan. Att använda yogan terapeutisk med barn för tex ont i magen, ont i huvudet. Vad händer i kroppen när vi yogan, vilka effekter ger de olika positionerna. Meditationer och övningar för att balansera kroppen. Chakrasystemet och barns utveckling. Vi utforskar och lär oss förstå vårt energisystem och hur vi med enkla medel kan lösa blockeringar med hjälp av yoga och andning. Stress hos barn och unga , hur påverkar det.

Hur når vi barn med olika handikapp och hur kan yogan hjälpa dem.

Mer om Yoga med tonåringar från 13 år och uppåt. Vad händer som tonåring och hur kan yogan stötta.

Pris 4200 kr inkl moms och material

Early bird rabatt 700kr


ANMÄL DIG HÄR

Bindande anmäl men ej personlig. Avgiften faktureras och skall vara betald innan kurs.

 

 

Om Läraren

Cecilia Har flera ubildningar inom barnyoga bla Mediyogas terapeutiska utbildning.

Hon har jobbat med barn i olika åldrar i många år. I februari 2017 tog hon emot priset som Årets insats för barn och unga samt var även nominerad till Årets yogalärare.

Cecilia brinner för att få ut yogan till barn.

Cecilia är även utbildad i Mediyoga terapeut 200 h, Kundaliniyoga 200h, Yinyoga 100h ,Barnyogautbildningar 100 h  övriga yogautbildningar  100h.  Samt utbildad kranisakral terapeut , chakraflödesmassör och har en bakgrund i vården.

 

Frågor om utbildningen, kontakta Cecilia på 070-7458123 eller på This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 

Spara sida

 
 
Yogabolaget, info[at]yogabolaget.se, 08-540 882 80
 
 
 
Copyright 2018 Yogabolaget AB